kassajärjestelmämyymälä-&verkkokauppajärjestelmä

Skip to end of metadata
Go to start of metadata
Sisällysluettelo

Finvoice SKJ -järjestelmässä

Ennen Finvoice -verkkolaskun käyttöönottoa, kannattaa tutustua Pankkiyhdistyksen verkkolaskuohjeeseen.

Verkkolasku siirtyy asiakkaalle seuraavasti:

 1. Olemassaolevasta laskusta muodostetaan Finvoice -tiedosto (vrt laskutuloste paperille).
 2. Asiakkaalle merkatun Finvoice-tiedoin (Finvoice-osoite / operaattori / mahdollinen OVT-tunnus) lasku välittyy asiakkaalle.
 3. Finvoice-tiedosto lähetetään pankin järjestelmään käsiteltäväksi.

Käyttöönotto

 1. Hae Finvoice -kuvaustiedostot Pankkiyhdistyksen sivuilta.
 2. Pura tiedostot sekä WinSKJ -ohjelmakansioon että yrityskansioon (tiedostot finvoice.xsl, finvoice.dtd, finvoice.xsd). Dtd tiedoston tulee olla ohjelmakansiossa jotta validointi ennen lähettämistä toimisi.
 3. Hae verkkolaskuoperaattorilista, jotta saat ajan tasalla olevan luettelon verkkolaskuoperaattoreista. Tallenna tiedosto ohjelmakansioon.
 4. Kun finvoice.* tiedostot on kopiotu ilmestyy Laskun kirjaus-ruudulle Tulostus-painikkeiden alle painikkeen Finvoice. Lisäksi MT-toimituksessa, laskun erätulostuksessa ja saldon siirrossa on mahdollisuus käyttää Finvoicea, mikäli asiakas on verkkolaskuasiakas.
 5. Ilmoita tiedosto->asetukset / Perustiedot välilehdelle oikeat tiedot:
  • pankkitilin/-tilien numerot IBAN muodossa ja pankit BIC koodina.
  • Y-tunnus
   Verkkolasku BIC.jpg
 6. Avaa Laskutus -> Asetukset, valitse laskuttajan verkkolaskuoperaattori ja syötä laskuttajan verkkolaskuosoite. Määrittele lisäksi Verkkolaskujen polkuun se kansio, josta pankin ohjelma osaa lähettää syntyneen aineiston eteenpäin. Finvoice-laskutusasetukset.jpg
  • Määrittele myös verkkolaskun tiedostonimi. Saat ohjeen kuinka nimen voi määrittää, kun viet hiiren osoittimen kentän päälle. Kentässä valmiina oleva muoto on suositeltava ja selkeä.
  • Verkkolaskun (Finvoice) tiedostossa voi käyttää ohjauskoodeja %a#, %l#, %an kuvamaan asiakkaan numeroa, laskunnumeroa ja asiakkaan nimeä.
  • Mikäli halutaan lähettää kaikki laskut yhdessä tiedostossa, määritellään se siten, että asetuksissa on tiedoston nimi ilman muuttujia, esim Finvoice.xml (ei siis esim Finvoice#!l.xml). Onnistuneesta laskun muodostamisesta kirjoitetaan logia.
 7. Syötä asiakasrekisteriin Finvoicen kelpuuttaville asiakkaille laskun vastaanottajan Finvoice-osoite ja valitse oikea operaattori. 
  • Huom! Finvoicessa asiakkaan nimen yksi rivi voi olla max 35 merkkiä. WinSKJ yhdistää nimi1, nimi2, nimi3 yhdeksi ja pilkkoo sen verkkolaskulle max 35 merkin sanoihin.

Asiakkaiden verkkolaskuosoitteet ja operaattorit voit tarkastaa tieken verkkolaskusivuilta.

Usean laskun yhdistäminen samaan tiedostoon

Mikäli halutaan lähettää kaikki laskut yhdessä tiedostossa, määritellään se siten, että asetuksissa on tiedoston nimi ilman muuttujia, esim Finvoice.xml (ei siis esim Finvoice#!l.xml). Onnistuneesta laskun muodostamisesta kirjoitetaan logia.

Poikkeukset

Finvoice-standardia tulkitaan eri operaattoreilla hieman eri tavalla.

 • Itella: Buyer Identifier -kenttään tulee syöttää Y-tunnus. Tätä varten ruksaa Laskutus -> Asetukset -> Buyer Identifier on Y-tunnus