kassajärjestelmä

Skip to end of metadata
Go to start of metadata
Sisällysluettelo

Kelakassa, itsepalvelukassa eli ipkassa

Itsepalvelukassa (winipkassa.exe) on yksinkertainen kassaohjelma joka on suunnattu itsepalvelukäyttöön. Asiakkaan tunnistaminen tapahtuu joko asiakkalle tehdyllä kortilla joka on syötetty asiakkaan kortit välilehdelle tai asiakkaan etusivun tunnuskenttään, henkilötunnuksella (kelakortti, ajokortti).
Winipkassa vaatii että opos CCO on asennettuna koneelle.
Ohjelma on suunniteltu toimimaan ilman näyttöä. Asiakasnäyttö tarvitaan.

Yleiset asetukset

Ohjelma käynnitetään winipkassa YRITYS. Ohjelma tallentaa asetukset ohjelmakansioon winipkassa.ini tiedostoon. Jos asetuksien sijaintia haluataan vaihtaa, sen voi tehdä parametrilla /ini: tämä pitää antaa yrityksen jälkeen .

Asetuksia pääsee muuttamaan asetusvälilehdellä. ACR120U lukija ei ole vielä käytössä.

Näppäimet ovat kiinteät

  • Tuotteet 1..10: F5, F6, F7, F8, F9, F4, Page Down, F8, Home, Insert
  • Rivin korjaus Delete
  • Kaupan lopetus: END

Valoporttia (tai asiakasnäyttöporttia, jos vain yksi käytössä) voi käyttää opastevalojen tms ohjaukseen. Kassan nostaa DTR signaalin jos tapahtuma OK, RTS signaalin jos tulee virhe. Esim. punainen tai vihreä valo. tai vastaavasti aukaisusignaali kulkuportille.

Lokiin tulostuvat tiedot asiakkaasta voidaan ilmoittaa asetuksella logille tulostuvat asiakaskentät ne voivat olla esim asiakas;nimi;ryhma;projekti eli lista on puolipiste erotettu. Tuossa ei voi käyttää sql lauseita vaan suoria kenttänimiä.

Valinnalla piilota hetu ja nimet saadaan hetu ja asiakkaan nimi pois näytöiltä. Lokitulosteeseen tämä ei vaikuta. 

Opiskelijaruokailu

Opiskelijaruokailussa voidaan käyttää asiakkaalla rajausta "kortti kerran / päivä", tällöin asiakas voi syödä ip-kassalla vain kerran päivässä (lounas) tai kolmesti (aaminen, lounas, päivällinen). 3 ruokailua astuu voimaan jos asiakasryhmällä on 3 tuotetta. Sallitut myyntiajat määrätään tuotteella. Mikäli ryhmällä on vain 1 tuote, oppilaat ovat oikeutettuja vain lounaaseen jonka ajankohtaa ei ole rajattu. Kerran/päivä ruokailijalle tuote myydään automaattisesti.

Henkilökuntaruokailu

Henkilökuntaruokailu perustuu tilisaldoon. Tässä voidaan käyttää pientä näppäimistöä johon konfiguroidaan muutama tuote. Tällöin toiminta on

  1. Vedetään kortti
  2. Valitaan tuote
  3. Valitaan toinen tuote, kolmas tuote jne tai Painetaan Lopetus (END)

Virheraportointi

Virheet, onnistuneet tapahtumat jne menevät winiplog tauluun, josta niitä voi räätälöidyllä raportilla raportoida.


Kassasovelluksen kanssa toiminta

Kelamyynti on mahdollista myös kassalla. Tämä vaatii single item myynnin kassaan ( 2018/1 hinta ollut 300€alv, varmista myynniltä).
Kun kassaan syötetään henkilötunnus joko asiakasnumero toiminnon kautta tai myymmällä tuote joka on laillinen hetu, ohjelma etsii asiakkaan. Jos hällä on vielä ruokailuoikeutta päätetään kaupan asetuksissa annettuun maksutapaan ( Kassan yleisasetukset → muut2 , single-item maksutapa). Jos vk-lukija on näppäimistö väyläinen, hetussa olevat välimerkit ja kirjaimet saadaan toimimaan konfiguroimalla koodin eteen lukijan alkunmerkki.


  • No labels