kassajärjestelmä

Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Myynti

Verkkokaupasta kun mydään Ahvenanmaalle, myydään tuotteet alv0%.

"Vientimyynti on vapautettu verosta, koska vero maksetaan maahantuonnin yhteydessä tavarakuljetuksen määränpääpaikassa." (lähde 1)


Toimitus

Kun toimitetaan Postin kautta kuluttajalle, niin Postilla ja tullilla on sopimus. Paketti pysähtyy Postiin, jossa kuluttaja maksaa veron paketin luovutuksen yhteydessä.

Kun toimitetaan Postin kautta yrityksille, tulee rahtikortissa olla yrityksen Y-tunnus ja merkintä arvonlisäverovelvollinen (Alv.Rek.)

Posti ottaa y-tunnuksen ylös ja yritykselle tulee verolasku jälkikäteen.Lähettäjä tai vastaanottaja on Tullin rekisteri­asiakasMuut yritykset ja yksityiset
Paketti tai Kuljetus­yksikköKotimaan liikenteen osoitekortin lisäksi:
- merkintä Tulli / Tull ja rekisterinumero
Kotimaan liikenteen osoitekortin lisäksi:
- Asiakirja 1 kpl
- kauppalasku, kauppalaskun kopio, rahtikirja, pakkauslista tai tulliluettelo mistä lähetyksen arvo kuluineen käy ilmi.

Raportointi

"Myyjän kirjanpitoaineistosta täytyy käydä ilmi, että vientimyynnin verottomuuden edellytykset täyttyvät. Ahvenanmaan verorajakaupassa tämän voi osoittaa esimerkiksi kauppalaskulla tai kuljetusasiakirjalla (esim. rahtikirja)." (lähde 1)

Raportoinnissa voit käyttää Export toimintoa ja Ahvenanmaan myyntien hakulausetta.

Asetukset verkkokaupassa ja taustaohjelmassa

Ahvenanmaa tulee olla oma maavalinta verkkokaupassa, jotta myynti voi tapahtua verottomana. Ahvenanmaan lisäys ja toimitustapojen kytkentä on erikseen laskutettava työsuorite Nethitin asiakaspalvelulta.