kassajärjestelmä

Skip to end of metadata
Go to start of metadata
Sisällysluettelo

SKJ Rengasliikejärjestelmä

Rengashotelli ja ajanvaraus

SKJ Rengasliikejärjestelmä perustuu standardiin SKJ Teknisen Tukku- ja Vähittäiskaupan toimialajärjestelmään. Toimialajärjestelmällä on useita satoja käyttäjäyrityksiä teknisen kaupan eri toimialasegmenteillä.

Toimialan standardia SKJ Ohjelmistoa on laajennettu Rengashotellin hallintaan liittyvillä toiminnoilla. Lyhyesti esitettynä ne ovat seuraavat:

  • Asiakashallinnassa on oma välilehti ”renkaat”
  • Asiakkaan taakse kirjataan säilytykseen otettavat renkaat (rekisterinumero, rengasmerkki, koko, kulutuspinta, vanne, hotelliin tulon pvm, sekä vapaata tekstiä renkaan kunnon kuvaamiseksi)
  • Kun renkaat viedään varastoon säilytykseen, täydennetään tietoja varastonumerolla ja hyllypaikalla
  • Asiakkaalle voidaan tulostaa säilytystosite normaalin kassakuitin lisäksi
  • Säilytyksessä olevista renkaista saa haluttaessa raportin
  • Säilytysasiakkaita voi muistuttaa sähköposti- tai tekstiviestin avulla, kun vaihtosesonki lähestyy
  • Kun säilytyksessä olleet renkaat vaihdetaan alle, ne poistetaan hotellirekisteristä

SKJ Rengasliikejärjestelmään voidaan liittää myös ajanvaraus rengasvaihtoja varten. Järjestelmä voi muistuttaa asiakasta tekstiviestillä varatusta ajasta esimerkiksi edellisenä päivänä. Ajanvaraus voidaan hoitaa oman henkilöstön toimesta tai haluttaessa avata myös asiakkaille nettiin.

Rengashotellin kirjaukset

Myydään normaalisti asiakkaan kanssa sovitut tuotteet kassalla:Haetaan asiakas (tai perustetaan uusi). Varmistetaan, että kännykkänumero ja sähköpostiosoite ovat ok:Siirrytään välilehdelle ”renkaat” ja kirjataan asiakkaan säilytykseen jättämien renkaiden osalta tässä vaiheessa tiedossa olevat asiat muistiin:Rahastetaan kauppa loppuun. Tarvittavat tositteet tulostuvat automaattisesti asiakkaalle (kuitti, säilytyssopimus):


Renkaiden tietoja täydennetään sen jälkeen kun ne on viety varastoon. Jotta varastoon vietävät renkaat olisi helpompi hakea, voidaan rengassarjalle tulostaa varastointitosite, jossa on mm. viivakoodi tietojen hakemista varten. Jälkikäteen tietoihin päivitetään ainakin varasto ja varastopaikka, jonne renkaat vietiin. Monesti myös kommentit kunnosta ja kulutuspinta voidaan kirjata vasta tässä vaiheessa.

  • No labels