kassajärjestelmä

Skip to end of metadata
Go to start of metadata


Tuotteet syötetään monessa paikkaa tavaran toimittajien ovh hinnoilla. Näin kaikilla jälleenmyyjillä on kaupoissaan samat hinnat. Toinen tapa on ollut tuoda valikoima sisään samoilla kateprosenteilla per tuoteryhmä. 

Riippumatta syystä miksi näin toimitaan hinnoittelussa voi käyttää pieniä kikkoja jos se on mahdolllista. 

 1. Jos käytetään valmistajan ovh hintoja, voidaanko tuotteen ovh hinta laittaa vaikka euron alle sen suositus hinnan. Näin ollaan euroa edullisempi kilpailijoita. Sama etu jatkuu kun kaikilla on sama alennusprosentti. Kun tuotteet perustetaan tuoteajolla tämä asia voidaan myös huomioida. Kysy lisää asiantuntijaltasi. 
 2. Eri tuotteilla on erilainen menekki. Parhaiten liikuvat tuoteet ovat toisaalta usein kilpailukykyisesti hinnoiteltu, mutta tuotteet voidaan tehdä myös houkuttelevimmiksi ja kohdistaa niihin suurempi kateprosentti. Esimerkiksi miten tuotteeseen voi kohdistaa mielenkiintoa/liikennettä voit katsoa tästä Tuotteen nimeäminen. Jos tuotteissa on mahdollista käyttää tuotekohtaista kateprosentin säätämistä saadaan tuotteista yleisemmin hintakilapailukykyisempiä. Tässä pitää huomioida kuitenkin laajemmat alennukset. Jos koko ryhmä on kerralla esimerkiksi 20% alennuksessa voi pieni katteisimpien tuotteiden kate mennä liian pieneksi. Siksi ovh hinnoittelu saman ryhmän sisällä pitää tapahtua pienen kateprosentinvaihteluvälin sisällä jos halutaan käyttää koko ryhmää koskevia alennuksia.

  Yleisesti näkee että kaikki tuotteet perustetaan samalla kateprosentilla. Näin ryhmän tuotteista liikkuu vain osa tuotteista. Myyntiä tehostetaan sitten laittamalla koko ryhmä alennukseen. Nyt kaikkien tuotteiden myynti toki nousee mutta ne parhaiten myyvät myyvät edelleen suhteellisesti eniten. Tämä tapa siis romuttaa katteet vaikka lisää liikevaihtoa. Voisiko tuotekohtaisiin nettohinnoitteluihin panostamalla saada aikaan sen että asiakkaan hintamielikuva kaupasta on aina kilpailukykyinen eikä se perustu siihen että tuotteet liikkuvat vain kun kaupassa on laajoja alennuskampanjoita. 

  Jos tavaran toimittajat vaativat käyttämään ovh hintoja ongelma on usein  joku kilpailija, joka kiertää omalla tuonnillaan kotimaisen jakelijan tai sitten kyseessä on ulkomainen verkkokauppakilpailija. Tämä syö myyntiä joka valuu osittain näihin lähteisiin. Tätä ongelmaa on ratkaistu erilaisilla tavoilla toimia. Kysy ohjeita omalta asiantuntijaltasi. 
   

     • No labels