kassajärjestelmä

Skip to end of metadata
Go to start of metadata
Sisällysluettelo


Valikoimaluokat

WinSKJ:ssä on valikoimaluokka-ominaisuus. Se sisältää valikoimaluokkarekisterin.
Valkoimaluokka-tietoja voi ylläpitää ja seurata:

  • tuoteylläpidossa
  • tuoteselauksessa sekä
  • ostotilausrivillä.
  • Tuoteperuslistauksen ja inventointialustan rajaus valikoimaluokilla-ominaisuus.

Valikoimaluokkien perustaminen

WinSKJ:ssäon mahdollisuus perustaa tuotteille erilaisia valikoimaluokkia.
Valikoimaluokat perustetaan WinSKJ  → 'Ylläpito'-valikon alimmainen kohta 'Valikoimaluokat'.

Valikoimaluokka 1.jpg

Valikoimaluokka 2.jpg

  • Lisää uusi valikoimaluokka +-merkistä. Anna valikoimaluokalle tunnus ja nimi. +-merkillä saat uuden rivin seuraavalle valikoimaluokalle.

Valikoimaluokka tuotetiedoissa:

WinSKJ -> 'Tuotteet' -> 'Lisätiedot'-välilehdellä näkyy alhaalla vasemmalla 'Valikoimaluokka'. Valitse tästä tuotteelle oikea valikoimaluokka.

Valikoimaluokka 3.jpg

'Valikoimaluokka'-sarake näkyy myös ylhäällä olevan 'Tuoteselaus'-napin takaa avautuvassa tulosikkunassa. Sarake on viimeisenä, sen voi siirtää näkyviin tarttumalla hiirellä harmaasta otsikkokentästä ja 'raahaamalla' saraketta lähemmäksi ikkunan vasenta reunaa. Kun sarake on halutussa paikassa, paina hiiren oikeanpuoleisella näppäimellä otsikkokentässä ja valitse 'Tallenna kentät'.

Valikoimaluokka ostotilauksen kirjauksessa:

'Valikoimaluokka' näkyy ostotilauksen kirjauksessa, tuoterivin viimeisenä sarakkeenna. Täällä voi myös siirtää sarakkeen haluttuun paikkaan rivillä, edellä mainituilla ohjeilla.

Valikoimaluokka 4.jpg

Raportit

WinSKJ → Raportit → Peruslistat → Tuotteet. Tuotelistaus-raportin asetuksissa on Valikoimaluokka-rajaus mahdollisuus. Asettamalla halutun valikoimaluokan alku ja loppukohdat saat listauksen valittujen valikoimaluokkien tuotteista. Antamalla saman valikoimaluokan molempiin kohtiin, tulostuu yhden valikoimaluokan tuotteet.


Valikoimaluokka 5.jpg

Valikoimaluokka 6.jpg


Valikoimaluokkarajaus löytyy myös inventointialustalta WinSKJ  →  Inventointi  →  Alusta. 'Aloita ryhmä uudelta sivulta'-ruksi tekee eri tuoteryhmät eri sivuille.

Valikoimaluokka 7.jpg


  • No labels