kassajärjestelmä

Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Petostapauksissa joissa poliisi pyytää tilaajan tietoja, ota yhteyttä maksunvälittäjään ja tiedustele poliisin pyytämiä tietoja maksunvälittäjältä.

Jos maksutapa on klarna, niin klarnan kauppiastuelta tai petos-osastolta saa apua tapaukseen.

Paytrailin kautta menneissä maksuissa tietoja saa paytrailin kauppiaspaneelista tai  ottamalla yhteyttä paytrailin asiakaspalveluun.


PAYTRAIL KORTTIPETOKSET:

lisätietoja korttimaksuista verkossa sekä keinoista torjua mahdollisia korttiväärinkäyttöjä


Paytrail käyttää pääsääntöisesti maksupalvelussaan korttimaksujen prosessointiin Nets Oy:n palvelua. Käytännössä Paytraililla on Netsin kanssa kauppiassopimus, jonka kautta prosessoidaan kaikkien Paytrailin asiakasyritysten (kauppiaiden) korttimaksut Netsin palvelussa. Tilitykset tapahtuvat ensin Nets Oy:ltä Paytrailille ja edelleen Paytraililta kauppiaille.

Korttimaksujen vastaanottaminen verkossa sisältää korostuneen riskin korttitietojen väärinkäytöstä, koska maksaja ja maksuväline eivät ole fyysisesti läsnä maksua suoritettaessa. Näin ollen Kauppias ei voi verrata kortinhaltijan allekirjoitusta maksutositteessa hänen käyttämässään kortissa olevaan allekirjoitukseen tai varmistua muulla tavoin siitä, että korttia käyttää juuri kortinhaltija itse. Korttitietojen väärinkäyttöä esiintyy verkossa jonkin verran, keskittyen erityisesti toimialoille, joilla myytävät tuotteet ovat helposti jälleenmyytäviä tai väärinkäyttöä on vaikea todeta esim. suuresta volyymista johtuen. 

Tyypillisiä korttiväärinkäytön tunnusmerkkejä ovat mm. seuraavat piirteet tilaustiedoissa:


-Keksityiltä vaikuttavat asiakkaan yhteystiedot (email, joka ei liity mitenkään asiakkaan nimeen; hotellin tai muun julkisen paikan osoite, 'väärän' muotoinen puhelinnumero tai prepaid numero)
-Tilaajan IP-osoite ei täsmää hänen ilmoittamiensa yhteystietojen kanssa, tai ole muuten loogisesti liitettävissä tilaukseen 

-IP-osoite ja kortin myöntömaa eivät täsmää

Mikäli tilaus on tehty Paytrailin maksutavalla, niin kauppias voi tarkistaa nämä tiedot Paytrailin Kauppiaspaneelista.

Mikäli kauppias epäilee väärinkäyttöä, kannattaa ensisijaisesti ottaa yhteyttä maksutavan tarjoajan asiakaspalveluun. Tuotteita ei kannatta toimittaa ennen tätä.

Paytrail asiakaspalvelu p. 0600 41005, asiakaspalvelu@paytrail.com

Klarna asiakaspalvelu p. 09 42599771, https://www.klarna.com/fi/yritys/kauppiastuki

  • No labels