Page tree

kassajärjestelmämyymälä-&verkkokauppajärjestelmä

Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Sisällysluettelo

Skjserveriin lisätty ostokertymän ja bonuksen käsittelytoiminnot. Toiminnot eivät vielä (9.10.2017) täytä kaikessa laajuudessaan skj:n kanta-asiakastoiminnon määrittelyjä. Toiminto toimii bonusmäärittelyllä jossa tieystä ostosummasta saa tietynbonusmäärän. Lisäksi lisätty myös vanhenemispäivät ja ajot raportteineen bonukselle sekä ostokertymille. rajapinta toimii summaperusteisesti. palvelimelle ei välitetä laskentaa varten tuotetietoja. Eli kassan pitää pystyä erottelemaan ei bonuskelpoiset tuotteet bonuskelpoisista.

Toiminto korvaa vanhan .php pohjaisen keskuspalvelimen bonuksen osalta. Muut toiminnot siirretään myöhemmin skjserverille.

Toiminnon vaatimukset

Ohjelmisto vaatii skjserverin versio 9.10.2017 tai uudempi. Jeemly/Flowvy versio 15.10.2017 tai uudempi.

Skjserver pitää olla määriteltynä. kts. SKJ Server asennus confluenssa

Asetukset myymäläpäässä

Winskj

Tiedosto → asetukset → keskuspalvelin

Tänne ilmoitetaan

  1. palvelimen tietokannan nimi, eli se tietokanta joka sijaitsee palvelimella
  2. api-key
  3. serverin url. Kuvassa on tuotekehitysympäristön url. tyypillisesti url pättyy skjserver.dlll:n esim https://palvelin.com/skjserver.dll
  4. testaa yhteys -painikkeella voidaan tehdä testi toimivatko määrittelyt.

Tiedosto → asetukset → kanta-asiakkuus

Täältä merkittävin on keskuspalvelin -bonus käytössä.

Kassan asetukset

Yleisasetuksiin 

  • Käytetään SKJ serveriä bonushallintaan

Näppäimet/painikkeet

  • Bonuskysely
  • Jos bonus käsitellään alennuksena ale-summa toiminto, jolla parametri bonushyvitys
  • Jos bonus käsitellään maksutapana, maksutapa painike ko maksutavalle. 

Palvelimen asetukset

Winskj

tiedosto-asetukset → kanta-asiakkuus

tänne määritellään kaikki laskennan kannalta tarpeelliset määrittelyt

AsetusSelite
Bonus voimassa,kkIlmoita aika kuukausina kaun bonus on voimassa. Skjserver käyttää tätä kuittilopputekstien ja voimassaoloaikojen tuottamiseen. Winskj nollausajot nollaavat bonukset.
Ostokertymä voimassa, kkIlmoita aika kuukausina kauan ostokertymä on voimassa. Skjserver käyttää tätä kuittiloputekstien ja voimassaolo aikojen tuottamiseen. Winskj nollausajot nollaavat ostokertmät.
Ostokertymän rajaMistä summasta bonusta aletaan laskea
Kerryttävä bonusarvoPaljon bonusta tulee kun ym arvo ylittyy
Ostokertymän porrastusOstokertymä porrastetaan tälle summalle esim jos arvo on 20, ja ostos on 23€ lasketaan ostokertymä 20€ :n mukaan
Ostokertymän jakajaTällä arvolla voidaan ostokertymää tilapäisesti kasvataa esim laittamalla arvoon 0.5 asiakas saa tuplaostokertymän. Mikäli jakaja on 0, bonuksen laskentaa ei suoriteta realiaikaisesti, suoritetaan vain ostokertymän summaus.
Skj serverin ostokertymätekstiTulostetaan silloin kun ostokertymää on. Esim Ostokertymä %summa%, aloituspäivä %pvm%. Jos haluat tekstiin rivinvaihdon laita \n
Skj serverin ostohyvitystekstiTulostetaan kun asiakkaalla on käyttämätöntä bonusta. Esim Bonus %summa%, voimassa %pvm% asti. Tässäkin rivinvaihdon voi lisätä \n
Skj serverin 0e ostohyvitysteksti

Tulostetaan kun asiakkaalla ei ole bonusta.


Toiminta

Online toiminta

Kun kassalle valitaan asiakas, tarkastetaan sen ostokertymä ja bonus serveriltä ja bonus näytetään näytölle sille varatulla paikalla. Bonuskyselyllä voidaan tarkistaa vielä erikseen bonus, voimassaoloaika, ostokertymä ja sen aloituspäivä. teksti on sama kuin mikä tulostuu kuitin loppuun. 

Kauppaa päätettäessä kassa välittää asiakasnumero, ostokertymäsumman ja kuitin perustiedot palvelimelle joka vastaa uusilla ostokertymä ja bonustiedoilla. Mikäli yhteys epäonnistuu, tallennetaan tiedot myöhempää välittämistä varten ja tästä tulee tieto kuitille.

Käytettäessä bonusta (joko maksutapa tai alennus tyyppisesti) ensin varmistetaan onko bonusta riittävästi, jos bonus riittää jatketaan toimia. Kaupan lopuksi bonustiedot päivitetään palvelimelle. Tästä tositteesta tulee myös ostokertymää joka kerryttää bonusta. 

Offline toiminta

Jos kassa syytä tai toisesta ei saa yhteyttä palvelimeen se tallentaa tapahtuman offline jonoon, joita se yritään päivittää käynnistyksessä, lopetuksessa sekä onnistuneen tapahtuma jälkeen. Offline kuittiteksti ei kerro summia vaan ilmotttaa ettäAsennus

Toiminnon hyödyt

Toiminnon rajoitteet

Tällähetkellä ostokertymän mukaan taulukosta haettava bonus% ei ole tuettuna.

  • No labels