kassajärjestelmä

Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Tämä artikkeli kuvaa, miten Unifaun- ja SmartShip-toimitustapoja käytetään ja millaisia asetuksia niillä on.


Sisällysluettelo

Alasivut


Unifaun- tai SmartShip-tilauksen toimittaminen

Kun tilausta toimitetaan, niin Unifaun/Smartship pakettikorttien nouto -ikkunassa määritellään tulostettavan pakettikortin osoite, noutopiste, pakettien määrä, mitat, paino sekä lisäpalvelut.

Pakettien yhteistilavuus lasketaan automaattisesti paketin mittojen (pituus, leveys ja korkeus) mukaan.

Valitse noutopiste -nappulasta aukeaa annettujen osoitteiden perusteella mahdollisia noutopisteitä toimitustavan mukaan. Listatut toimipisteet ovat etäisyysjärjstyksessä missä ylin vaihtoehto on lähimpänä annettua toimitusosoitetta. Tästä havainnoiva kuva oikealla.

Lähetyksen sisältö -kohtaan tulee myyntitilauksen asetuksiin määritelty sisällön kuvaus, joka on aina tässä ikkunassa tilauskohtaisesti vaihdettavissa.

Lisäpalvelut -kohdassa voidaan valita toimitustavan kuljetuspalveluun sopivia lisäpalveluita tilauskohtaisesti. Mikäli tarvitset lisätietoja lisäpalveluiden hyödyistä ja hinnoista, niin lähesty kuljetuspalvelun tarjoavaa kuljetusyhtiötä (esim. Posti, jos kyseessä postin toimitustapa).

Alla linkki Postin taulukkoon, josta käy ilmi Postin kuljetuspalveluiden lisäpalvelut.
https://www.posti.fi/liitteet-yrityksille/muut/postin-kuljetuspalvelut-palvelumatriisi.xlsx 

HUOM! Voit klikata kuvia suureentaaksesi niitä.


Pakettikorttien korjaaminen ja tulostaminen jälkeenpäin


Unifaun- ja SmartShip-pakettikortit saadaan korjattua / muodostettua uudestaan myyntitilauksen Kirjaa/Muokkaa -ikkunassa kunkin tilauksen Kuormakirjat-välilehdeltä. Tämä onnistuu klikkaamalla valkoiselle alueelle hiiren oikealla ja valitsemalla valikosta Muodosta Unifaun osoitekortit -vaihtoehto. Tällä tavoin voit määritellä kaikki toimitusvaiheessa annetut pakettitiedot uudestaan.


Kaikki muodostetut pakettikortit löytyvät kunkin tilauksen Liitteet-välilehdeltä. Ne ovat sieltä avattavissa Avaa liite -napista ja suoraan tulostettavissa Tulosta liite -napista. Selaa-nappi avaa kansion, josta tiedosto löytyy. Vaikka tilaukselle muodostetaan uudet pakettikortit, niin myös vanhat pakettikortit löytyvät yhä Liitteet-välilehdeltä.

Toimitustapakohtaiset asetukset


Uudet Unifaun-toimitustavat löytyvät Flowvyn pääikkunan kautta
Ylläpito → Muut rekisterit → Toimitustavat
Kun toimitustavan tyyppi on Unifaun(nro 5), niin toimitustapaan aukeaa uusia asetuksia. Nämä saadaan näkyviin valitsemalla haluttu toimitustap, klikkaamalla sitä hiiren oikealla ja valitsemalla "Unifaun / Smartship -lisäasetukset"

HUOM! Voit klikata kuvia suureentaaksesi niitä.

Avautuvassa asetusikkunassa saadaan säädettyä toimitustapakohtaiset Unifaun-asetukset.

Ensimmäiset kaksi riviä ovat toimitustavan nimelle. Voit halutessasi koettaa lisätä kuljetusyhtiön palautuskortin mukaan osoitekorttien tulostukseen. Mikäli kuljetusyhtiö tarjoaa mahdollisuuden palautuskorttiin, se tulostuu osoitekortin mukana.


Tulostusasetus-kohtaan määritellään haettujen tulosteiden haluttu koko. Asetuksia pystyy tallentamaan ja sitten helposti valitsemaan kullekin toimitustavalle listatyyppisesti. "Editori"-nappulasta aukeavassa editorissa voitte tallentaa asetuksia, jotka ovat sitten helposti valittavissa muillekin toimitustavoilla listatyyppisesti.

Unifaun-tili -kohtaan asetetaan Unifaun-integraation vastaanottavan järjestelmän osoite sekä API-tunnukset (käyttäjä ja salasana). "Editori"-nappulasta aukeavassa editorissa voitte tallentaa asetuksia, jotka ovat sitten helposti valittavissa muillekin toimitustavoilla listatyyppisesti.

Kuljetusyhtiö-kohtaan valitaan kuljetusyhtiö asettamalla kenttään halutun kuljetusyhtiön tunnus. Unifaunin tukemat tunnukset löytyvät "Tunnukset"-napin takaa. Kun kenttään syötetään kuljetusyhtiön tunnus oikein, niin kyseisen yhtiön nimi tulee näkyviin "Tunnukset"-napin oikealla puolelle. Havainnoiva kuva oikealla.

Kuljetuspalvelu-kohtaan merkitään jokin Kuljetusyhtiö-kohdassa valitun yhtiön kuljetuspalveluista. "Kaikki tunnukset"-nappi näyttää listan kaikista Unifaunin kautta toimivista kuljetuspalveluista. Useimmiten kannattaa käyttää "Vain valitun kuljetusyhtiön tunnukset"-nappia, jolloin valikoima on oleellinen ja oikea tunnus on helpompi löytää. Havainnoiva kuva oikealla.

Kuljetusyhtiön asiakasnumero -kohtaan tulee laittaa yrityksenne logistiikkasopimusnumero Kuljetusyhtiö-kohdassa valitun yhtiön kanssa.Koko- ja painorajoitukset -kohtaan voitte määritellä omat yrityksenne sisäiset toimitusrajoitteet. Näillä voitte estää tuotteiden koko- ja painotietojen perusteella tilausten virheellisiä toimituksia. "Editori"-nappulasta aukeavassa editorissa voitte tallentaa asetuksia, jotka ovat sitten helposti valittavissa muillekin toimitustavoilla listatyyppisesti.


Noutopisteiden hakutapa -kohtaan valitaan halutun kuljetusyhtiön noutopisteiden hakulista, mikäli tarpeellista. Esim. kotiintoimituksissa tämä saa olla tyhjä, koska paketti toimitetaan aina asiakkaan antamaan osoitteeseen.

Noutopistehakemisto-kohtaan valitaan sen kuljetusyhtiön tunnus, jolta noutopisteitä halutaan listata. Havainnoiva kuva oikealla.HUOM! Voit klikata kuvia suureentaaksesi niitä.

Kuljetusyhtiön valinta:                                                Kuljetuspalvelun valinta:

Noutopistehakemiston valinta:Myyntitilauksen asetukset

Myyntitilauksen asetuksiin tulee Unifaun-lisenssin mukana uusi välilehti: "Unifaun"


Unifaun-välilehdellä on määriteltävä Osoitekorttien tallennus -kansio -kohtaan kansion teidostopolku, johon Unifaun-toimitustapojen tulosteet tallennetaan. Toimitustavat eivät toimi, ellei tätä kansiota ole määritelty. Hyvä kansion tiedostopolku on esimerkiksi: C:\WinSKJ\Unifaun

Toimituksen sisältö -kohtaan määritellään valinnainen teksti, joka tulee pakettikorttiin lukemaan. Tämä voidaan toki kirjoittaa myös käsin joka pakettiin erikseen.

Oletusarvot paketin koolle -kohtaan määritellään oletusmitat, jotka SKJ tarjoaa paketille toimitusvaiheessa. Nämä arvot ovat muutettavissa tilauskohtaisesti, mutta oletukset vain asetuksista.

Tulostuksen komentojono -kohtaan määritellään halutun PDF-lukijasovelluksen tiedostopolku. Jos tätä ei määritellä, niin kaikki Unifaun-tulosteet tulostuvat automaattisesti ilman esikatselua kunkin käyttäjän oletustulostimelle sen oletusasetuksilla. Tiedostopolun määrittämistä suositellaan.