Page tree

kassajärjestelmämyymälä-&verkkokauppajärjestelmä

Skip to end of metadata
Go to start of metadataSisällysluettelo


Caravan-leirintäalueelle sisäänkirjaus- ja uloskirjaustoiminnot kassaan. Järjestelmä pitää huolta tuotteiden siirtämisestä kuitille vierailun tietojen mukaisesti.

Caravan-tuotteiden valintaa varten on olemassa oma erillinen caravan-tuoteylläpito kassan yleisasetuksissa caravan-välilehdellä. Maksulliset vierailutuotteet voidaan siirtää kuitille joko sisäänkirjauksen tai uloskirjauksen yhteydessä. Maksuperusteita voidaan määritellä esimerkiksi aikuisille, lapsille, matkailuautoille, matkailuvaunuille, kulutuksen mukaiselle kWh-sähkölle ja vuorokausiveloitteiselle sähkölle. Sähkön myynti on mahdollista sitoa joko vierailuun sisään- ja uloskirjaustoimintojen yhteydessä tai pitää täysin erillään vierailusta "caravan kWh-muisti"-toiminnon avulla. Kukin tuote voidaan ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä muuttamalla tuotten vieressä olevaa "käytössä"-ruksia caravan tuoteylläpidossa. Käyttäjä voi näin ollen vapaasti päättää mistä asioista kirjautuu tietoa myyntihistoriaan. Haluttaessa tuotteiden hinnat voidaan asettaa nollahintaisiksi hintaryhmien avulla, jos halutaan seurata pelkkää käyttöä eikä varsinaisesti myydä jotain tuotetta.

 

https://confluence.skj.fi/display/WIKI/Caravan-toiminnot

Toiminta

Caravan sisään- ja uloskirjaustoiminnot on tarkoitettu toimivaksi siten että ensin päätetään millä lailla järjestelmää halutaan käyttää. Halutaanko vierailun tietojen perusteella veloitettavat tuotteet siirtää kuitille sisäänkirjauksen yhteydessä vai uloskirjauksen yhteydessä? Mikäli tuotteet halutaan kuitille sisäänkirjauksessa, on koko vierailun kesto tiedettävä etukäteen, jotta vuorokausiveloitteiset tuotteet voidaan veloittaa. Kulutuksen perusteella laskutettava sähkö veloitetaan yleensä vasta uloskirjauksen yhteydessä, koska vierailun aikana tapahtuva sähkönkulutus ei ole tiedossa ennen vierailun päättymistä. Jos koko vierailu kirjataan menneisyyteen (sekä saapumispäivä että lähtöpäivä ovat menneisyydessä) niin siinä tapauksessa kysytään myös sähkönkulutuksen loppulukemakin, mikäli sähkönkulutuksen alkulukema on annettu. Jos vierailun yhteydessä annetaan sähkönkulutuksen alkulukema, niin sähkönkulutuksen loppulukema on aina annettava uloskirjauksen yhteydessä. Jos lukemaa ei ole tiedossa uloskirjauksen yhteydessä, voidaan syöttää sama lukema kuin sisäänkirjauksen yhteydessäkin on syötetty, jolloin kulutukseksi muodostuu 0 kWh eikä sähkön kulutuksesta veloiteta.

Useilla leirintäalueilla on mahdollista ostaa läsnäolo-oikeus pidemmäksi aikaa, eli niin sanotusti kaudeksi kerrallaan. Kauden pituus voi olla vaikka vuosi tai vuodessa voi olla vaikka 3 kautta: talvikausi, kevätkausi, kesäkausi. Nämä määritellään hintaryhmien avulla. Hintaryhmien käyttö mahdollistaa melkein minkälaisen hinnottelun tahansa ryhmän asiakkaille. Tuotteiden hinnottelun puolesta ratkaisu on hyvin joustava.

Toiminnon vaatimukset

Asetukset

Caravan-toiminnoille on omat asetuksensa kassan yleisasetuksissa caravan-välilehdellä. Sieltä voidaan pakottaa saapumispäivä kirjauspäiväksi. Kirjauspäivällä tarkoitetaan kuluvaa päivää. Lähtö- ja saapumispäivän valinta menneisyyteen voidaan joko sallia tai kieltää. On myös mahdollista jättää lähtöpäivä avoimeksi valinnalla "lähtöpäivä ei ole tiedossa", jolloin vieralijan katsotaan olevan alueella sisällä niin pitkään kunnes hän kirjautuu ulos. Asetuksista voidaan myös muokata viranomaisraportin ja matkustajailmoituksen ulkonäköä.

Magneettikortinlukijan asetukset löytyvät kassan laiteasetuksista kortinlukija-välilehdeltä. Siellä on myös helppokäyttöiset esivalinnat ruotsalaiselle ja yhdysvaltalaiselle näppämistölle (kun kortinlukija on keyboard-moodissa). OPOS-moodissa on yleensä toiminut ruotsalaiset asetukset.

Lisenssit

Caravan-toiminnot tarvitsevat caravan-lisenssin.

Mahdolliset laitteet

Magneettikortinlukija.

Käyttäjäkohtaiset luvat (CLUPA)

Ei ole.

Toiminnon hyödyt

Caravan-toiminnot helpottavat leirintäalueen toimintaa. Etenkin jos käytössä on caravan-kortit.